Tri nova pametna telefona NOA službeno predstavljena na Mobile World Congressu

Barcelona, 28. veljače 2018. godine – Drugu godinu za redom na najvećem svjetskom sajmu mobilne industrije u Barceloni, predstavljeni su novi NOA pametni telefoni. Službeno predstavljanje održano je drugog dana sajma, u utorak, 27. veljače u 13:00 sati. Prezentaciji je prisustvovalo više od 100 novinara, distributera, operatera i drugih zainteresiranih za ovaj događaj.

Mobile World Congress se ove godine održava u Barceloni od 26. veljače do 1. ožujka, a NOA pametni telefoni su izloženi  u dvorani broj 6, na impresivnom štandu veličine 140 m2. Za ovu godinu NOA je predstavila svoje nove uređaje iz N serije i to uređaje: NOA N1, NOA N7 i NOA N10. Svi ovi modeli dolaze iz Element serije uređaja, koja kao glavnu prednost korisniku daje dodatno NOA Premium Care jamstvo od 12 mjeseci.

Prezentacija je započela s NOA „brand“ videom koji je prisutnima dočarao viziju NOA branda i smjer Element serije pametnih telefona. Vizija NOA branda je biti lider u B segmentu, donoseći korisnicima funkcionalnosti i eleganciju uređaja iz A brandova, te ponuditi kvalitetnu korisničku podršku u smislu vlastitog servisa na svakom tržištu. Nakon toga, predstavljeni su novi modeli iz N serije.

NOA N1 privukao je pozornost impozantno dizajniranim kromiranim kućištem, koje će biti dostupno u tri boje: srebrna, crna i plava. Uz tri dostupne boje elegantnog kromiranog kućišta, „Face ID“, DTS zvuk i  5,5“ HD+ ekran omjera 18:9, ovaj uređaj je stvoren za dobre zabave i provode, naglasili su iz NOE.

Noa-N1_kompozicija_1

Model N1 dolazi s dvostrukom stražnjom kamerom od 13 MP + 5 MP te prednjom kamerom od 5 MP s „Face ID“ opcijom. NOA N1 s tehnologijom prepoznavanja lica vam omogućava da jednostavno i brzo otključate vaš mobilni telefon skeniranje lica.

NOA N1 temeljen je na Quad Core Media Tekovom MT6739 procesoru radnog takta 1,5 GHz te 5,5“ ekranu. Rezolucija ekrana u HD+ tehnologiji iznosi 720×1440 točaka s omjerom stranica 18:9. NOA N1 će imati 2 GB RAM memorije i 16 GB memorije za pohranu podataka koju ćete moći proširiti do 64 GB pomoću dodatne memorijske kartice ili možete staviti drugu SIM karticu. N1 dolazi s baterijom od 3.000 mAh, a koristit će najnoviji Android 8.0 kao operativni sustav.

Model N7 je definitivno zvijezda ovogodišnjeg nastupa NOA pametnih telefona u Barceloni. NOA N7 ima prekrasno keramičko kućište u „royal blue“ plavoj boji koja je impresionirala sve posjetitelje.

Ono što ovaj model čini izuzetno zanimljivim je fotografija i njezina kvaliteta što ćete najbolje osjetiti kada „zumirate“ fotografiju i uočite savršeno prikazane detalje. Model N7 imat će 2x 16MP stražnje Sony kamere s IMX 298 senzorom koje pomoću „oversampling“ tehnologije omogućuju korisniku stvaranje fotografija i do 80 MP.

NoaN7_3

Prednja „selfie“ kamera modela NOA N7 od 16 MP podržavat će „Face ID“ i „Face Beauty“ funkcionalnosti. To znači da ćete svoj pametni telefon moći otključati skeniranjem lica što u ovom cjenovnom razredu daje dodatnu funkcionalnost i pametni telefon čini tehnološki naprednim i zanimljivim. Vaše „selfie“ fotografije bit će čišće, detaljnije i kvalitetnije zahvaljujući „Face Beauty“ funkcionalnosti.

Pravo uživanje korisnici će moći iskusiti i slušanjem muzike na ovom pametnom telefonu i to pomoću DTS tehnologije zvuka. DTS Sound  je sveobuhvatno audio rješenje koje nudi poboljšanu stereo sliku zvuka.

NOA N7 temeljen je na 8 jezgrenom Media Tekovom MT6750 procesoru radnog takta 1,5 GHz te 5,7“ ekranu. Rezolucija ekrana u HD+ tehnologiji iznosi 1440×720 točaka s omjerom stranica 18:9. NOA N7 će imati 4 GB RAM memorije i 64 GB memorije za pohranu podataka koju ćete moći proširiti do 128 GB pomoću dodatne memorijske kartice. N7 dolazi s baterijom od 3.300 mAh, a koristit će najnoviji Android 8.0 kao operativni sustav.

I na kraju, predstavljen je NOA N10, „flagship“ model za 2018. godinu s dizajnom ekrana poput iPhone X modela, za zubom. N10 donosi 2x 16MP stražnje Sony kamere s najnovijim IMX499 senzorom, što garantira najvišu razinu kvalitete fotografije. Dvostruka stražnja kamera će uz pomoć najnovijeg Sony senzora i „oversampling“ tehnologije, također omogućiti korisniku stvaranje fotografija i do 80 MP. Prednja „selfie“ kamera od 16 MP podržavat će „Face ID“ i „Face Beauty“ funkcionalnosti.

1200x628_N10_01

Ono što će krasiti novi N10 model je brzi 8 core MediaTekov MT6763 procesor radnog takta 2,3 GHz te 6,2“ ekran od ruba do zuba. Rezolucija INCELL ekrana u FHD+ tehnologiji iznosi 2160 x 1080 točaka s omjerom stranica 18:9. NOA N10 će imati 4 GB RAM memorije i 64 GB memorije za pohranu podataka koju ćete moći proširiti do 128 GB pomoću dodatne memorijske kartice.

Ništa manje bitna stavka nije ni keramičko kućište, koje će biti korisnicima ponuditi osjećaj prestiža i elegancije. U njega će biti smještena baterija od 3.600 mAh, a N10 će koristiti najnoviji Android 8.0 kao operativni sustav.

Ovaj pametni telefon će svojim kupcima također ponuditi i DTS tehnologiju zvuka.

Iz NOE su najavili kako bi se pametni telefon NOA N1 trebao smjestiti u cjenovni razred uređaja do 150 EUR, NOA N7 do 250 EUR, a najjači model za 2018. godinu, NOA N10 u cjenovni razred do 300 EUR. Konačne cijene će, naravno, ovisiti i o pojedinom tržištu.

Prema sadašnjim najavama iz NOE, modeli N1 i N7 trebali bi se pojaviti na tržištu krajem početkom travnja, a N10 početkom svibnja ove godine.