MWC Shanghai 2016

Hangar 18 predstavio je svoje NOA pametne telefone na Mobile World Congress Shanghai. Ovaj spin-off kongresa u Barceloni odvija se prvi put ove godine u Šangaju, Kina. Hangarov štand se nalazio unutar konceptualnog prostora zvanog Innovation City, koji predstavlja nove tehnologije i inovacije javnosti. Među domaćinima na štandu se nalazila i predsjednica partner tvrtke, Sumvier Shenzhen, Emma Liu. Odaziv je bio velik i reakcije na predstavljene modele pozitivna. Ovaj događaj predstavlja idealnu uvertiru za dugo očekivano predstavljanje Hangara18 na Mobile World Congress Barcelona, gdje će Hangarov štand zauzeti počasno mjesto među velikanima mobilne industrije kao što su MediaTek i Vodafone.

Sajam je bio vrtlog mnogih spekulacija vezanih za budućnost mobilne industrije. Najatraktivnija tehnologija i za proizvođače i potrošače je naravno nova-stara tehnologija zvana VR. Gigant mobilne industrije HTC je uložio 10 milijuna $ upravo u tu tehnologiju, i time potaknuo nova ulaganja od strane drugih velikih igrača.

„Usprkos ulaska u takozvani internet stvari (IoT) individualni uređaji i dalje ostaju izolirani, nepovezani inteligentni uređaji koji stvaraju informacijske otoke.” (Alibaba)

Sigurnost će biti kritični omogućitelj IoT impementacija jer je povjerenje u IT sustave prosječnog potrošača drastično palo. Iz tog razloga, brige oko privatnosti postaju konstanta diljem svijeta.

Glavna tema vezana uz IoT je i 5G, koji je u planu tek što nam je 4G pokucao na vrata. Eric Xu, CEO Huaweia, tvrdi da 5G nema smisla ako podržava samo IoT: „Nije realistično za 5G da samo podržava IoT i vertikalne industrije. Dva problema za 5G će biti golema potreba za bandwidthom, u kombinaciji sa niskom latencijom.“

Nakon dva uspješno odrađena sajma u Hong Kongu brend NOA postaje prisutan na najposjećenijim svjetskim sajmovima mobilne industrije. Na MWC sajmu u Shanghai-u prezentacijski štand NOA bio je smješten u neposrednoj blizini najvećih svjetskih brendova poput HTC-a i ZTE-a.