E-Blue Mazer Ops XL – Mehanička tipkovnica

E-Blue Mazer Ops XL – Mehanička tipkovnica

E-Blue EKM729 ili Mazer Ops XL mehanička je tipkovnica namijenjena gamerskoj publici koja svojim cyberpunkovskim izgledom traži vlasnika željnog najnovijih naslova pucačina. Ostali žanrovski igrači neće biti zakinuti, jer ova je tipkovnica multipraktik. Tako da fanovi RTS-a i RPG-a – Ne boj’te se, tipkovnica će i vama idealno ležati pod rukama i pružati vam nezaboravna gaming iskustva.

Zadnja E-Blue tipkovnica koju smo imali na testiranju bila je E-Blue Auroza White sa pozadinskim osvjetljenjem koja nas je naprosto oduševila svojim mogućnostima. No u sličnom cijenovnom rangu pojavljuje se ovaj mehanički gorostas koji daleko više pruža – što vizualno, što funkcionalno.

Tehnikalije

Prije no što se bacimo na ostalo – rad tehnikalije. U mehaničkim tipkovnicama visokog ranga vrlo ste vjerojatno vidjeli istaknuto Cherry MX postavu tipki, dok kod EKM729 imamo Kailh postavu tipki. U same bitke, što je bolje – Cherry ili Kailh – ne želimo ulaziti, budući da smo svjesni činjenice da je tipkovnica sa Cherry MX postavom daleko skuplja od Kailh, no želimo napomenuti da nam Kailh postava osigurava 50 milijuna pritisaka po jednoj tipki uz prodorne udarce po tipkovnici smanjenog otpora, te brže reakcije na pritisak. Uz to, Kailh nam dolazi iz Kaihua Electronics tvornice, odakle dolazi i Razer Green postava tipki. U slijedećoj tablici je usporedba Razer Green, Cherry MX Blue i Kailh Blue tipki.

Untitled-1

USB priključak je pleteni i osiguran anti-interferentnim vlaknima koji je testiran i osigurava izdržljivost, te besprijekorno tipkanje. Dužina kabla je 1,8 metara, a evo i ostalih tehničkih specifikacija:

  • Dimenzije: 475x191x43 mm
  • Masa: 1150g
  • Tipke: 104 (12 multifunkcionalnih)
  • Životni vijek prekidača: 50 000 000 pritisaka
  • 3 podesive brzine odziva (2ms, 4ms, 8ms)
  • Osvjetljenje: 5 podesivih vrsta osvjetljenja
  • Konekcija: USB
  • Napajanje: 5 V
  • Kabel: pleteni 1,8m

Dizajn

Kada pričamo o dizajnu, možemo reći da E-Blue dizajn odiše oštrim linijama. Kao što je slučaj bio kod E-Blue Auroza Backlite tipkovnice, tako i Mazer Ops XL slijede moćne i oštre linije futurističkog stila. Gornja ploča je zaštićena pravim aluminijem koji upotpunjava taktilnu senzaciju i trajanje, dok za ljepši osjećaj u FPS, RTS i ostalim bitkama imamo plavo osvjetljenje na obje strane tipkovnice.

Osvjetljenje

Ono što nas osobno najviše veseli je osvjetljenje. E-Blue Auroza koju smo imali prilike testirati, imala je samo tri opcije svijetljenja samo u jednoj od odabranih boja. Special Ops XL pruža jedinstveno gaming iskustvo i biranje čak 5 svjetlosnih efekata. Od običnog tzv. Default mixed multi-color moda, dolazi nam Marquee mod, Ripple mod, Single lighting-on mod, te programabilni light mod i još mnogo toga. Sve modove svijetljenja možete vidjeti klikom na video.

Zaključno

Iznimno kvalitetno građena mehanička tipkovnica srednjeg cijenovnog ranga unijeti će svježinu u vaš gaming. Doduše, tipkovnica je multifunkcionalna što znači da je jednako dobra kako za potrebe igranja, tako i za uredske i kućne potrebe. Specifično osvjetljenje i borben dizajn motivirat će vas za nove gaming ili bilo koje druge pustolovine.

YouTube Preview Image